X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Fotograful fără mîiini își dovedește în fiecare zi sieși și lumii întregi că imposibilul este posibil (FOTO)

23 sep. 2016,, 01:00   Externe
3481 0

Безрукий фотограф ежедневно доказывает себе и миру, что невозможное возможно (ФОТО)
Foto: phuket.zagranitsa.com

Locuitorul Thailandei Kawee Su nu se consideră fotograf, ci poet: el este sigur că orice creativitate e poezie.


În ciuda handicapului fizic, tînărul și-a a ales meseria de fotograf, urmîndu-și cu încăpățînare visul - de a deveni cel mai bun în profesia sa.

A început cu fotografii-portrete de amator ale apropiaților și prietenilor, astăzi Kawee Su este fotograf solicitat la Bangkok. La privirile nedumerite ale clienților el răspunde zâmbind: "Privim cadrele, nu mîinile!".

Din cauza unui accident tragic, la 17 ani, Kawee Su a pierdut ambele mîini și un picior. A trebuit să uite de cariera de fotbalist, dar puterea de a învinge l-a ajutat pe thailandez să facă față disperării și să-și găsească ocupația preferată.

Privind vechile sale fotografii, făcute înaintea tragediei, Kawee Su a înțeles cît de importantă este arta fotografiei. Fiecare cadru - este o mașină a timpului, care îi ajută pe oameni să păstreze momentele fericite și amintirea trecutului.

Prietenii i-au dăruit lui Kawee Su un aparat de fotografiat, devenind și primele lui modele. Tot ei l-au ajutat pe tînărul insistent să afle despre alți fotografi fără mîini și despre experiența lor deloc simplă.

Kawee Su stătea pînă seara pe forumurile fotografilor thailandezi și putea petrece ore în șir examinînd fiecare lucrare. Odată a avut curajul să se ducă la o întîlnire a participanților forumului. Spre surprinderea lui, fotografi l-au primit imediat în compania lor, neacordîndu-i handicapului său fizic nici o atenție: "nu este o problemă, dacă-ți iubești cu adevărat meseria".

În prezent, Kawee Su realizează portrete și fotografii tematice pentru mai multe publicații locale. Cel mai mult însă tînărului îi place să călătorească prin țară cu aparatul de fotografiat. Potrivit lui călătorind astfel niciodată nu știi ce fel de om ori peisaj vei întîlni după cotitură, iar acest lucru este cel mai interesant.

Pe fotografiile lui Kawee Su sînt o mulțime de zîmbete și veselie. Fotograful este sigur că bucuria și fericirea e posibil să o simtă fiecare, cel mai important lucru e starea de spirit interioară și gîndirea pozitivă. "Prin exemplul meu demonstrez altor persoane că dizabilitatea fizică nu înseamnă sfîrșitul vieții, ba chiar uneori este doar începutul!", spune thailandezul.

La întrebarea de unde are atîtea puteri pentru călătorii și filmări în condiții dificile, Kawee Su răspunde simplu: "Îmi place să fac fotografii, iar cînd ești pasionat de lucrul care-ți place, uiți de toate pe lume".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?