X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sîrbu: Aceste alegeri nu vor aduce un Ștefan cel Mare la președinție

21 sep. 2016,, 15:48   Politică
7375 15

Foto: actualități.md

Dacă poporul își dorește un Stefan cel Mare sau un Vlad Țepeș la președinție, atunci e cazul să trecem la o altă formă de guvernămînt, consideră deputatul PD Sergiu Sîrbu, citat de NOI.md.


Democratul este de părere că afirmația precum că cetățenii sînt dezamăgiți de forțele de la guvernare este eronată, întrucît această decepție vizează întreaga clasă politică care s-a perindat la putere pe parcursul a 25 de ani.

„Dacă e să ne ghidăm de dorința alegătorilor de a vedea un Ștefan cel Mare sau un Vlad Țepeș la putere, atunci ar trebui nu să alegem președintele, dar să modificăm forma de guvernare a Republicii Moldova, poate să trecem la monarhie. Spre dezamăgirea oamenilor, probabil aceste alegeri nu vor aduce un Ștefan cel Mare la putere, ținînd cont de specificul constituțional. Cred că oamenii vor altceva – reformarea clasei politice, vor regulă în țară, iar regulă va fi atunci cînd va fi o mînă de fier, doar că ea nu va fi unipersonală, ci va fi o guvernare de fier”, a explicat astăzi Sîrbu în cadrul unor dezbateri publice.

Sîrbu a fost însă contrazis de deputata comunistă Elena Bodnarenco și socialistul Vlad Batrîncea, care au precizat că în cei șapte ani de guvernare, PD a avut ocazia să demonstreze astfel de capacități, dar nu a făcut-o.

„E interesant să auzi aceste afirmații de la persoane care reprezintă puterea, inclusiv PD a avut posibilitatea în ultimii șapte ani să rezolve probleme. Noțiunea de stat capturat corespunde noțiunii instituite de FMI atunci cînd sînt capturate și organele de forță și parlamentele, și guvernele, și băncile”, a punctat Elena Bodnarenco.

„Mînă de fier înseamnă stat de drept, atunci cînd fiecare cetățean este egal în fața legii, indiferent de funcție. Viitorul președinte va trebui să spună foarte clar poporului – cetățeanul cutare trebuie să răspundă în fața legii”, a adăugat Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?