X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Platforma „DA” lansează un apel către instituțiile internaționale

21 sep. 2016,, 10:15   Politică
3001 2

Foto: noi.md

După ce Curtea de Apel Chișinău a respins sesizarea Platformei „DA” pe marginea presupuselor încălcări comise de CEC, formațiunea s-a adresat cu un demers instituțiilor internaționale, notează NOI.md.


Reprezentanții „DA” solicită misiunilor diplomatice europene de la Chișinău să exercite presiuni asupra regimului actual, pentru a nu admite fraudarea alegerilor.

„Fraudarea masivă a alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie, pusă la cale de regimul corupt, nu mai este deja o suspiciune, ci o realitate, care poate fi probată prin exemple concrete. Scenariul de fraudare a alegerilor prin utilizarea unui milion de suflete moarte, prin mită și pomeni electorale, prin propagandă deșănțată și necontrolată de nimeni, prin oprimarea opoziției antioligarhice, a fost elaborat de regimul cleptocrat în speranţa că, prin aceste metode, va reuşi să se menţină la putere şi să-şi consolideze poziţiile”, se arată în apelul platformei „DA”.

Printre destinatarii demersului semnat de formațiune se regăsește Delegația UE la Chișinău, misiunea OSCE, Ambasada SUA, Ambasada Germaniei, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Franţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?