Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șevciuk acuză firma „Sheriff” de toate relele din Transnistria

19 sep. 2016,, 15:47   Politică
5955 4
Шевчук обвинил во всех бедах Приднестровья фирму
Foto: novostipmr.com

Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, consideră că firma "Sheriff", "cu sprijinul majorităţii parlamentare, încearcă să-şi impună voinţa către întreg poporul Transnistriei".


În opinia lui, acest lucru "nu este corect" şi intenţionează să lupte cu aceasta.

În adresarea către "cetăţenii RMN", liderul regiunii îşi exprimă indignarea față de faptul că "majoritatea parlamentară a luat hotărîri care limitează libertatea de exprimare şi practic încearcă să-şi subordoneze toată mass-media de stat".

"A început presiunea asupra jurnaliştilor din mass-media de stat, care nu se tem să spună poporului adevărul! Aceasta este o demonstrare deschisă a faptului cum poate fi libertatea de exprimare, dacă păpuşarii vor veni la conducerea absolută", a spus Şevciuk, care consideră că "în spatele la toate acestea se află cunoscutul holding cu nume proamerican "Sheriff".

Potrivit lui, "motivele sînt evidente: lupta cu preşedintele, pentru a institui un control total asupra puterii politice şi economice, şi reîntoarcerea republicii în trecut, pentru a face bani din contul businessului mic şi mijlociu, căruia i se permite să activeze doar prin firma "Sheriff", direcţionînd principalele fluxuri comerciale şi financiare spre sine".

"Pe fundalul acesteia sînt sabotate legi importante pentru republică, orientate spre reglementarea crizei valutare, formarea unui sistem economic echitabil pentru toţi, inclusiv pentru businessul mic şi mijlociu. Are loc o trecere a influenţei reale, a conducerii ţării în controlul unei singure persoane – conducătorului firmei "Sheriff", a spus liderul de la Tiraspol.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că pe parcursul a 16 ani nu au fost făcute schimbări în legislaţia fiscală, deşi experţii ruşi cu renume recomandă insistent să fie revizuite abordările în politica economică şi să fie adoptate noi legi fiscale, care să corespundă legislaţiei tuturor ţărilor cu care Transnistria are relaţii comerciale.

"Aceste principii nu se iau în considerare şi recomandările nu se aplică, pentru că, în opinia mea, acest lucru nu este avantajos pentru firma "Sheriff", care vrea iarăşi să obţină supraprofit, aşa cum a fost pînă în anul 2012. Sistemul fiscal neschimbat le permite să se menţină pe o poziţie dominantă în domeniul financiar şi pe piaţa de mărfuri", consideră Şevciuk.

El a avertizat "structurile de forţă, organizaţiile obşteşti şi pe toţi liderii politici că tentativele de a acţiona în interesele economice ale acestui grup restrîns de persoane este o crimă împotriva poporului şi fiecare va răspunde pentru asta la timpul său".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?