X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ceartă între Putin și ambasadorul Ucrainei în legătura cu anexarea Crimeei

17 sep. 2016,, 00:15   Externe
6262 8

Фото: zn.ua

Kiev a propus ca Federația Rusă să fie privată de dreptul de a ocupa președinția CSI, din motiv ca a încălcat dreptul internațional. Acest lucru a fost declarat de către șeful delegației ucrainene, ambasadorul Kîrgîzstanului, Nikolai Doroshenko la summit-ul de la Bișkek.

Motivul pentru această solicitare este anexarea Crimeei de către Rusia și ajutorul oferit separatiștilor din estul Ucrainei.

Doroshenko a mai menționat că, Ucraina va participa la recensămîntul CSI, doar dacă Rusia nu va include și locuitorii Crimeei, în caz contrar Kiev-ul va considera nevalabile rezultatele rencensămîntului.

În replică, președintele rus, Vladimir Putin a spus ca Rusia nu a anexat nimic. "Tot ceea ce sa întîmplat în Crimeea, este rezultatul unor acțiuni ilegale în timpul unei lovituri de stat. Aceste acțiuni sînt în deplină conformitate cu drepturile internaționale și convențiile ONU" a punctat Putin.


Liderul rus a reacționat și la propunerea cu privire la interzicerea președinții CSI pentru Rusia. "Ucraina din păcate nu a "semnat si nu a ratificat componența CSI, și este puțin probabil să vină cu unele propuneri de așa gen" a spus el.

Precizăm că intr-un final

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?