X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA cheamă CEC în judecată

13 sep. 2016,, 13:17   Politică
4683 5

DA cheamă CEC în judecată
Foto: jurnal.md

Astăzi, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, a depus la Curtea de Apel Chișinău o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale, în calitate de pîrîtă, și pe numele lui Marian Lupu, candidatul puterii, în calitate de intervenient accesoriu, transmite NOI.md.


Potrivit partidului, prin hotărârea CEC nr. 236 din 10 septembrie 2016, a fost dispusă înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Democrat. În același timp, potrivit graficului de lucru, CEC avea zi liberă pe data de 3 septembrie.

“Încălcând atît propria hotărîre, cît şi legea, CEC a recepţionat documentele depuse de Marian Lupu în afara timpului legal – la data de 3 septembrie 2016, sîmbătă. Pe cale de consecinţă se constată că actele au fost recepţionate într-un interval de timp impropriu, în afara termenului instituit legal, eludîndu-se procedura legală stabilită. O altă hotărâre a CEC cu privire la modificarea propriului Regulament nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum stabilește legea”, menționează sursa citată.

Astfel, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr cer instanței restituirea documentelor depuse de candidatul puterii, deoarece acest lucru îl favorizează în mod ilegal față de ceilalți concurenți electorali.

De asemenea, potrivit PPDA, grupul de lucru al CEC a decis ilegal sistarea procesului de verificare a 123 de liste de subscripție din cele 877 prezentate de Marian Lupu.

“Dat fiind faptul că CEC a reținut doar puțin peste 15 mii de semnături de la concurentul puterii Lupu, nu există nicio o garanție că cele 13 mii de semnături nu au fost folosite în mod fraudulos în favoarea unor concurenți afiliați actualei puteri oligarhice, de exemplu Mihai Ghimpu și Iurie Leancă. În mod ciudat ei au fost primii care au depus listele de subscripție, fără a putea fi cel puțin văzute fizic”, este menționat într-un comunicat de presă.

Reclamanții cer prin instanța de judecată verificarea tuturor semnăturilor depuse, confruntarea acestora cu cele ale altor concurenți electorali și excluderea celor care, ulterior, se repetă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?