Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Veteranii către Petkov: Mințiți, nimeni nu ne-a dat cîte 500 de euro

12 sep. 2016,, 13:25   Societate
4509 6
Ветераны – Петкову: Вы лжёте, 500 евро нам никто не давал
Foto Фото: moldnews.md

Un grup de veterani și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale au condamnat declarațiile politologului și ex-deputatului în Parlament, Alexandr Petkov.


Ei au calificat drept discriminatorii acuzațiile lui Petkov, care a spus că ei ar fi obținut mită pentru participarea la paradă organizată cu ocazia Zilei Independenței. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, 12 septembrie, relatează NOI.md.

Președintele Organizației Veteranilor de la Orhei, maiorul Ion Savin a spus că inițial a perceput cu ironie declarațiile lui Petkov. „Ulterior s-a depistat că nu a fost o glumă. Am început să fiu sunat de veteranii de la Orhei și alte orașe. Ei au vrut să clarifice dacă este adevărat că toți veteranii care au participat la parada organizată cu ocazia Zilei Independenței au fost plătiți cu 500 de euro. Aceste cuvinte sînt o aberație absolută, ținînd cont de faptul că mulți dintre ei nu au putut lua parte la paradă din motive de sănătate. Din cei care fac parte din Organizația Veteranilor de la Orhei, doar patru veterani din 10 au sosit la Chișinău de 27 august, deși toți și-au dorit acest lucru”, a declarat ofițerul.

Fostul viceministru de interne, colonelul Ghenadie Cosovan, de asemenea, a insistat asupra netemeiniciei acuzațiilor. „Printre cei care au participat la paradă au fost mulți veterani în vîrstă. Cel mai vîrstnic are 72 de ani. Poate pentru unii dintre noi aceasta a fost ultima paradă din viaţă. Am decis să participăm mai ales fiindcă eram alături de tînăra generaţie de militari, să le insuflăm sentimentul de patriotism”. În plus, sîntem mîndri că am fost însoțiți de militari atît din țara noastră, cît și din Polonia, Lituania, Ucraina și România”, a menționat Cosovan.

Totodată, el este revoltat de reacția societății la acuzații. „În loc să ceară investigarea acuzațiilor aduse veteranilor, au început să ne întrebe: «Cîți bani ați primit în realitate?». Este ofensator. Veteranii reprezintă garanția integrității și capacității de apărare a țării. În cazul în care acuzațiile ar fi adresate veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, societatea ar lua partea lor. Așteptăm o reacție meritată a societății și organelor de drept”, a specificat fostul viceministru de interne.

Colonelul Anatol Caraman a spus că, în numele organizațiilor veteranilor și celor neguvernamentale, la Procuratura Generală și MAI s-a depus o sesizare în care se solicită investigarea acuzațiilor lansate de Petkov. „Aceste acuzații aruncă umbră asupra demnității și onoarei noastre. Sperăm că organele competente vor cerceta și vor descoperi adevărul”, și-a exprimat încrederea militarul.

Precizăm că la 21 august fostul deputat în Parlament din partea Partidului Comuniștilor Alexandr Petkov a comunicat că, potrivit informației pe care o deține, veteranii care au fost de acord să participe la parada organizată cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Zilei Independenței au beneficiat de o indemnizație în valoare de 500 de euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?