X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Soarta lui Becciev, în mîinele Consiliului de observatori al SA „Apă-Canal Chișinău”

6 sep. 2016,, 16:10   Capitala
6030 3
Судьбу Бекчиева решит наблюдательный совет «Apa-Canal Chişinău»
Foto: ipn.md

Cererea de demisie a directorului SA „Apă-Canal Chișinău”, Constantin Becciev, este examinată de Consiliul de observatori al Întreprinderii.


Ședința Consiliului Companiei are loc astăzi, 6 septembrie. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvînt al Primăriei Municipiului Chișinău, Vadim Brînzaniuc, în cadrul unui interviu oferit NOI.md.

Șeful Serviciului de presă al Primăriei a confirmat că Becciev a depus cererea de concediu de odihnă, cu eliberarea ulterioară din funcție, fapt comunicat anterior de șeful Direcției finanțe a municipiului, Veronica Herța. „Da, vineri (2 septembrie – nota red.) reprezentanții Întreprinderii «Apă-Canal Chișinău» au anunțat Primăria că domnul Becciev a depus cererea. Dar aceasta nu a ajuns la Primărie, deoarece inițial urmează să fie examinată de membrii Consiliului de observatori al Întreprinderii. Informația privind demisia lui Becciev va putea fi confirmată sau infirmată doar după această ședință”, a spus Brînzaniuc.

Precizăm că astăzi, 6 septembrie, șefa Direcției finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Veronica Herța, a comunicat în cadrul unui interviu oferit postului Realitatea TV că Constantin Becciev a depus cererea de concediu de odihnă, cu eliberarea ulterioară din funcție. Potrivit ei, documentul a fost semnat de directorul tehnic al „Apă-Canal Chișinău”. Totodată, Becciev a refuzat să ofere comentarii.

Informația privind eventuala demisie a șefului „Apă-Canal Chișinău” a fost vehiculată după ce la începutul lunii august ANRE a publicat datele auditului efectuat la Întreprindere. Din raport reiese că conducerea „Apă-Canal Chișinău” a procurat mobilier de oficiu pentru Întreprindere la prețuri ce depășesc cu mult prețurile cu ridicata.

S-a mai constatat că principalii furnizori de echipamente la Întreprindere au fost companiile care aparțin fiicei lui Becciev – Elena Agachi. Drept răspuns la acuzații, Becciev a comunicat atunci că datele auditului efectuat de ANRE nu sînt veridice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?