X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șeful „Apă-Canal Chișinău” a transformat întreprinderea într-o afacere de familie (VIDEO)

1 aug. 2016,, 11:30   Capitala
6821 7
Глава «Apă-Canal Chişinău» превратил предприятие в семейный подряд
Foto: casata.md

Auditul efectuat la întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a depistat cheltuieli exagerate legate de procurarea mobilierului de oficiu și automobilelor de serviciu.


În fruntea companiilor care au cîștigat tenderul pentru livrarea echipamentelor pentru „Apă-Canal Chișinău” a ajuns fiica directorului întreprinderii, Constantin Becciev, – Elena Agachi. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău din 1 august de către șeful Direcției municipale finanțe, Veronica Herza, relatează NOI.md.

Datele auditului denotă că cheltuielile legate de procurarea mobilierului de oficiu la întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” de cîteva ori depășesc prețul cu amănuntul. Valoarea scaunelor achiziționate de întreprindere a atins 150 de mii de lei, a aparatului de prelucrare pentru cafea – peste 80 de mii de lei, a televizorului – circa 50 de mii de lei, a noptierei pentru TV – circa 30 de mii de lei. Aceeași situație se atestă și la achiziția unor rechizite de birou. Întreprinderea a mai procurat un automobil de serviciu „Volkswagen Touareg” în valoare de 650 de mii de lei.

„N-am cuvinte. Televizor de 50 de mii de lei… Ce, e de aur televizorul cela? Eu în birou n-am schimbat un capăt de ață în zece ani de zile. Cum pot fi justificate asemenea chestiuni? Noptieră de 30 de mii… Este ceva inimaginabil. Pe piață acestea pot fi procurate cu cîteva sute de lei, cel mult două-trei mii de lei. Iar dumneavoastră, în loc să economisiți, creați această opinie negativă a societății. Sînteți profesionist în domeniu, dar aceste date mă fac să gîndesc altfel”, s-a adresat Chirtoacă lui Becciev.

S-a stabilit că cîteva companii care livrează bunuri materiale întreprinderii „Apă-Canal Chișinău” sînt conduse de Elena Agachi, care este fiica lui Constantin Becciev, deși în contractele de livrare a bunurilor numele Elenei Agachi nu figurează. „Domnule Becciev, Agachi Elena este fiica dumneavoastră și, din ceea ce a citit doamna Herța, sînt trei sau patru agenți economici unde dumneaei este fondator și dumneavoastră procurați de la acei agenți economici fontă ductilă, pentru că ei sînt dealeri oficiali de la o întreprindere de la care dumneavoastră ați cumpărat anterior aceleași țevi practic de două ori mai ieftin. Nu trebuie să fii specialist în audit ca să înțelegi acest lucru”, a comentat datele auditului Chirtoacă.

Becciev a declarat la rîndul său că Întreprinderea nu a comis nicio acțiune ilegală, iar rezultatele auditului nu sînt definitive și în acesta nu au fost indicate toate datele.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?