X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ghimpu, luat în derîdere de Sturza

2 sep. 2016,, 12:19   Politică
10880 6

Ghimpu, luat în derîdere de Sturza
Foto : noi.md

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza și-a exprimat nedumerirea referitoare la declarația liderului PL, Mihai Ghimpu, care, în cadrul unei emisiuni TV, a declarat că în alte state cetățenii sînt și împușcați, nu doar stropiți cu gaze lacrimogene, transmite NOI.md.


Ion Sturza dă de înțeles că Mihai Ghimpu ar fi neadecvat, din moment ce face asemenea declarații. Acesta susține că înainte de a candida la funcția de președinte al țării trebuia să facă un control medical.

„Poate înainte de CEC candidații trebuie sa treacă pe la doctor?!”, scrie acesta.

Precizăm că în cadrul emisiunii „Puterea a patra” difuzată de canalul TV „N4”, Gimpu a declarat că poliția a fost în drept să utilizeze gaze lacrimogene și a oferit exemplul altor state, despre care Ghimpu susține că „se și împușcă” pentru a restabili ordinea publică.

„A fost nevoit Ministerul de Interne să impună acest gard pentru că altfel erau bătăi. Gazele lacrimogene? Avem lege. În alte state mai democratice se și împușcă. Da cum așa? Ei au datoria să asigure ordinea publică pentru toți cetățenii, nu doar pentru trei-patru. Ei încurcă să sărbătorim Ziua Independenței”, afirmă Ghimpu.

Precizăm că de Ziua Independenței Republicii Moldova poliția a stropit cu gaze lacrimogene mai mulți manifestanți care încercau să treacă peste gardul de protecție.

Ulterior, ministrul de Interne a declarat că aplicarea acestei măsuri este în concordanță cu legea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?