X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reprezentant NATO, despre declarațiile ambasadorului SUA

30 aug. 2016,, 14:54   Politică
8930 11
Foto: mail.ru

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, întrebat despre afirmațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, potrivit cărora Republica Moldova trebuie să rămînă un stat independent, a declarat că România și Moldova au legături istorice de multă vreme și fiecare trebuie să fie factor determinant al propriului sau destin, relatează Hotnews.


Întrebat cum comentează afirmațiile ambasadorului SUA la Chișinău dintr-un interviu acordat postului Moldova 1, potrivit cărora Moldova trebuie să rămînă un stat suveran și independent, iar alăturarea României, că o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune, secretarul general adjunct al NATO a precizat că nu a văzut textul ambasadorului american.

„Aș vrea doar să spun că Moldova și România sînt state suverane. Trebuie să respectăm suveranitatea și integritatea teritorială a fiecărui stat suveran din Europa. România și Moldova au legături istorice de multă vreme și concluzia este că fiecare dintre acestea trebuie să fie singurul factor determinant al propriului sau destin", a afirmat Alexander Vershbow într-o conferința de presă organizată în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.



Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămînă un stat suveran și independent, în interiorul unor granițe sigure, a declarat ambasadorul american de la Chișinău, James Pettit, într-un interviu acordat postului de televiziune Moldova 1 cu ocazia Zilei Independenței.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?