Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Atentat la Ambasada Chinei din Kîrgîzstan

30 aug. 2016,, 09:47   Externe
2988 0

Foto: www.mediafax.ro

"Teroristul sinucigaş a decedat ca urmare a exploziei. Cîţiva ofiţeri de securitate au fost răniţi," a declarat vicepremierul Jenish Razakov, citat de agenţia AFP pe pagina electronică.O sursă de la poliţia din Bishkek a declarat pentru AFP ca vehiculul a distrus o poartă a ambasadei după care a explodat în apropierea reşedinţei ambasadorului.


O altă sursă din cadrul serviciului de securitate a afirmat că un "dispozitiv exploziv" a fost plasat în interiorul vehiculului.

Angajaţii ambasadei chineze, dar şi cei ai ambasadei americane aflată în apropiere, au fost evacuaţi, au anunţat autorităţile kîrgîze.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, în urma exploziei unui vehicul ce ar fi intrat deliberat în poarta ambasadei chineze din Kîrgîzstan, a anunţat ministrul Sănătăţii din statul central asiatic, informează Reuters online.

O maşină a explodat în apropierea ambasadei chineze din Kîrgîzstan, marţi, omorînd şoferul său şi rănind trei persoane, a declarat ministerul de asistenta medicala.

Serviciul kîrgîz de securitate GKNB a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz, însă nu a oferit alte detalii.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, şoferul vehicului a murit pe loc, iar poarta şi gardul ambasadei au fost avariate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?