X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sărbătoare cu scandal în PMAN. Ce i-a revoltat pe oameni (VIDEO,FOTO)

27 aug. 2016,, 16:00   Societate
14693 12
Праздник со скандалом на ПВНС. Что возмутило людей (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Festivitățile dedicate Zilei Independenței, din centrul capitalei, au fost umbrite astăzi de proteste și nemulțumiri, notează Noi.md.


Zeci de oameni, activiști civici și politicieni reuniți în cadrul acțiunii de protest cu genericul „Nu mă tem” au scandat lozinci antiguvernamentale, în timp ce demnitarii țineau discursuri de felicitare.

Oamenii s-au arătat revoltați de faptul că accesul în PMAN a fost restricționat, în urma adoptării unor măsuri sporite de securitate. Pentru a avea acces la parada militară, aceștia au fost nevoiți să treacă prin punctele de control instalate de forțele de ordine.

”Am stat în PMAN, am luptat pentru limbă, alfabet, țară, am îngenuncheat, dar astăzi am ajuns să văd cum piața e blocată de polițiști. A venit poporul din toate colțurile republicii și vede doar cordoane de polițiști. O rușine pentru țară”, a relatat unul dintre participanți pentru Noi.md.

”Ne simțim ca la închisoare în această zi. Sîntem blocați, nu avem nicio trecere. Cu toate astea am venit sa protestăm împotriva dictaturii care s-a instaurat la noi”, a menționat un alt participant.

Alți intervievați s-au arătat însă mai optimiști, precizînd că Ziua Independenței poartă o semnificație aparte. „Avem cu ce ne mîndri, chiar dacă dintr-o parte situația nu pare chiar bună. La 25 de ani de independență trebuie să avem pace și unitate în țară”.

„Avem independență și sîntem încîntați că o avem. Ne pare rău de haosul care a fost provocat astăzi de Ziua Independenței. E foarte urît din partea lor”, a remarcat o altă intervievată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?