Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Filip și Cioloș, despre riscul delapidării fondurilor europene în Moldova

25 aug. 2016,, 11:59   Politică
4574 3

Foto: gov.md

România va utiliza toate instrumentele necesare pentru a se asigura că banii alocați Republicii Moldova sub formă de împrumuturi sau granturi să ajungă la destinație. Declarația a fost făcută de premierul Dacian Cioloș, după ce a fost întrebat de jurnaliștii moldoveni cum se va asigura că fondurile sînt utilizate corect, notează NOI.md.


Premierul român a subliniat că este în interesul autorităților moldovenești să folosească banii din împrumutul de 150 de milioane de euro în mod rațional, iar în ceea ce privește ajutorul nerambursabil, acesta a precizat că va exista o implicare directă a structurilor administrative românești.

„Această abordare cu furatul banilor și cu anumite interese poate funcționa pînă la un punct, dar e de o modalitate de a vă fura căciula singuri. Astfel de abordări riscă pe de o parte să reducă încrederea în capacitatea statului de a administra proiecte și riscă să fie în dezavantajul oricărui guvern, indiferent de orientarea lui politică. Un guvern care nu-i capabil să asigure administrarea corectă a fondurilor pierde susținerea politică a cetățenilor”, a explicat Dacian Cioloș.

Premierul Pavel Filip a declarat la rîndul său că Republica Moldova de mai bine de un an nu a primit fonduri europene, anume din cauza gestionării proaste a banilor publici. Șeful executivului a dat asigurări că această situație nu se va repeta.

„Să nu subestimați capacitățile Guvernului României sau ale FMI atunci cînd acordă împrumuturi Moldovei. Vă garantez că s-au asigurat de faptul că în Moldova s-au schimbat regulile de joc. Dacă gestionezi prost finanțele publice, atunci nu poți supraviețui foarte mult timp”, a punctat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?