X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O acțiune de-a lui Iurie Leancă criticată de PCRM

25 aug. 2016,, 00:27   Politică
6173 9

Foto: publika.md

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a emis o declaraţie în care comentează iniţiativa liderului Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă de a amîna intrarea în vigoare a legii privind finanţarea partidelor politice dat fiind situaţia economică din ţară.


„PCRM aminteşte alegătorilor şi acestui deputat că anume Iurie Leancă, exercitînd funcţia de „simplu Prim-ministru”, şi, prin cumul, de conducător al Comitetului de stabilitate financiară, a jucat nu ultimul rol în înrăutăţirea situaţiei financiare din ţară, semnînd, pe data de 13 noiembrie 2014, o decizie secretă a Guvernului de acordare a 9,5 miliarde de lei „pentru asigurarea stabilităţii pe piaţa financiară”, se spune în declaraţie. Autorii declaraţiei amintesc că, în baza acelei decizii, BNM a acordat credite sub garanţie de stat pentru Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

„Astăzi, inclusiv lui Iurie Leancă ar trebui să-i fie „recunoscătoare” organele administraţiei publice locale, care, potrivit ordinului ministrului Finanţelor, nu vor primi circa 200 mil. lei transferuri pentru dezvoltarea teritoriilor, pensionarii, pensiile cărora după indexare au rămas la acelaşi nivel, lucrătorii medicali, cărora Guvernul le-a tăiat adaosurile la salarii, fermierii ce nu primesc subvenţii etc.”, se spune în declaraţie.

Comuniştii afirmă că timpul şi organele de anchetă vor arăta cît din cei 9,5 mlrd. lei bani publici au mers spre finanţarea partidului lui Iurie Leancă şi afirmă că „deocamdată, el caută „acoperiş” la majoritatea parlamentară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?