X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Lupu: Întîrzierea ne-a costat şi ne costă încă

24 aug. 2016,, 12:33   Politică
5952 11

Foto: noi.md

Una dintre problemele cu care se confruntă Republica Moldova la cei 25 de ani de independență constă în faptul că politica țării este încă instabilă, susține liderul PD, Marian Lupu, citat de NOI.md.


Democratul a menționat în cadrul unui interviu acordat agenției IPN că din 1991 pînă azi au fost multe partide care au urcat şi apoi au căzut ori chiar au dispărut, iar acest lucru denotă că sistemul politic trebuie încă „să se aşeze”. Totodată, afirmă Lupu, nu a existat o coerență nici în privința vectorului extern de dezvoltare a țării.

„În privinţa guvernărilor care s-au succedat în ţară, ar fi fost mult mai bine dacă ar fi existat un drum clar de la bun început, la fel cum au avut, de pildă, statele baltice. Guvernările ar fi trebuit să-şi asume clar şi timpuriu opţiunea proeuropeană şi să unească ţara în jurul acestui obiectiv. Întîrzierea ne-a costat şi ne costă încă. Datoria guvernării este să facă ceea ce au făcut şi guvernările altor ţări est-europene înainte: să întărească instituţiile, să armonizeze legislaţia naţională cu legislaţia UE, să ia măsuri pentru atragerea de investiţii”, a remarcat liderul PD.

La capitolul nereușitelor, Marian Lupu a remarcat blocajul în soluționarea problematicii transnistrene. „După un sfert de secol, nu s-a reuşit reunificarea ţării. De asemenea, trebuie să admitem şi faptul că plecarea multor moldoveni din ţară este o realitate dureroasă, care afectează multe familii şi care creează probleme demografice dificile pentru deceniile următoare”, a spus Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?