Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opoziţia îndeamnă la desfăşurarea unei acţiuni de protest pe 27 august

22 aug. 2016,, 13:50   Societate
4116 8
Оппозиция призывает к проведению акции протеста 27 августа в центре Кишинева
Foto: tv7.md

Opoziţia îndeamnă la desfăşurarea unei acţiuni de protest pe 27 august în centrul Chişinăului.


Pe reţelele de socializare a fost iniţiată campania "#NuMăTem", cu scopul de a desfăşura proteste de Ziua Independenţei.

În cadrul campaniei, utilizatorii reţelelor de socializare filmează clipuri cu deviza "Nu mă tem". Ei cheamă oamenii ca pe 27 august să iasă la protest în Piaţa Marii Adună Naţionale. Astfel, ei îndeamnă lumea ca în aşa mod să-şi exprime protestul faţă de guvernare, precum şi să împiedice desfăşurarea paradei militare şi a altor acţiuni de sărbătoare.

Iniţiatorul campaniei este avocata Ana Ursachi. Ea a fost prima care a distribuit o adresare video cu îndemnul de a veni în PMAN pe 27 august, "pentru a exprima protestul faţă de acţiunile regimului criminal de la guvernare, care a admis furtul miliardului de dolari din rezervele valutare şi care continuă să fure ţara".

Ea a fost susţinută de liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, precum şi de sute de adepţi ai celor două partide de opoziţie. În decurs de cîteva zile, hashtagul de pe facebook a fost distribuit de mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei. La campanie s-au alăturat foştii deputaţi Alexandr Petkov şi Grigori Petrenco reprezentanţi ai societăţii civile, care şi-au distribuit adresările video cu apelul de a opune rezistenţă regimului de guvernare.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, s-a adresat cu acest îndemn şi reprezentanţilor diasporei. Sîmbătă, el a sosit la Moscova, unde s-a întîlnit cu un grup de cetăţeni ai Moldovei care lucrează în Rusia. La întîlnire au participat şi liderii DA Alexandru Slusari şi Stanislav Pavlovschi.

La Moscova Andrei Năstase s-a întîlnit şi cu Renato Usatîi, care deja de cîteva săptămîni se află în capitala rusă. Se presupune că ei au discutat un plan de acţiuni comune pentru 27 august şi pentru campania electorală pentru alegerea preşedintelui. Anterior Usatîi l-a îndemnat pe Năstase şi pe liderul socialiştilor, Igor Dodon, să se întrunească la Chişinău pe 27 august, pentru a elabora o strategie pentru viitoarea campanie electorală. Dodon nu a reacţionat deocamdată la acest îndemn, dar nici la campania de desfăşurare a acţiunii de protest pe 27 august.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?