Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Cine este noul şef al Misiunii EUBAM

18 aug. 2016,, 09:30   Societate
3411 1
Кто стал новым главой Миссии EUBAM?
Foto: mail.ru

În funcţia de nou şef al Misiunii Uniunii Europene pentru acordarea asistenţei transfrontaliere Moldovei şi Ucrainei (EUBAM) a fost numit ambasadorul Harcourt Andrew Pretorius Tesoriere, informează NOI.md.


După cum se menţionează în comunicatul EUBAM, el aşteaptă cu nerăbdare posibilitatea de a consolida şi a fortifica raporturile susţinute de lucru ale Misiunii cu partenerii din Moldova şi Ucraina, precum şi în cadrul mandatului EUBAM ar vrea să contribuie substanţial, în particular, la elaborarea unor decizii care să consolideze cooperarea regională, inclusiv prosperarea economică pentru Transnistria.

Pînă la numirea sa, Andrew Tesoriere a ocupat funcţia de şef adjunct al Misiunii. El are o experienţă bogată de muncă la nivel înalt în cadrul ONU, OSCE, NATO şi în Guvernul britanic.

Misiunea Uniunii Europene pentru asistenţă transfrontalieră contribuie la implementarea normelor frontaliere, vamale şi comerciale, precum şi a practicilor conforme standardelor UE şi care satisfac necesităţile ambelor ţări partenere. Acesta este un organ de consultanţă tehnică, cu sediul în oraşul Odessa (Ucraina).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?