Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ivan Diacov are un sfat pentru procurorul Adriana Bețișor

15 aug. 2016,, 11:22   Societate
7441 7

Foto: noi.md

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, este de părere că informațiile apărute în presă pe marginea averii deținute de procurorul anticorupție Adriana Bețișor trebuie verificate de Procuratura Generală, în cadrul unei anchete publice, notează Noi.md.


În opinia fostului procuror, intenția Adrianei Bețișor de a cere despăgubiri în instanța de judecată, de la o instituție de presă, nu este argumentată suficient.

”Aș sfătui-o pe A. Bețișor să-și retragă cererea depusă în instanță împotriva unor jurnaliști pentru a-și apăra onoarea și demnitatea. Onoarea și demnitatea nu se dau în judecată, ele se cîștigă prin muncă asiduă, prin nopți nedormite, prin profesionalism, prin dragoste și stimă față de popor. În instanță, procurorul Bețișor poate să cîștige procesul, cred că pînă a depune cererea, ea a primit asigurări că decizia îi va fi favorabilă, dar nu va învinge presa într-un proces public, pentru că ea nu are dreptate”, a comentat Diacov într-un articol publicat pe portalul anticorupție.md.

Totodată, Ivan Diacov i-a sugerat și procurorului general interimar, Eduard Harunjen, să dispună efectuarea unei anchete obiective în acest caz, pentru a nu admite prejudicierea imaginii Procuraturii.

„Pentru Procurorul General interimar aș avea un sfat – desigur, dacă mi-l acceptă: să o demită pe dna Bețișor – și să nu o întindă – azi să o demită din funcție sau cel puțin să o suspende provizoriu și să dispună efectuarea unei anchete penale a faptelor apărute în presă, care pun sub un mare semn de întrebare credibilitatea ei personală și imaginea Procuraturii în principiu”, a concluzionat fostul procuror.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?