Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Tiraspolul acuză Chişinăul că "nu vrea să înainteze în albia constructivă"

11 aug. 2016,, 10:30   Politică
3259 4
Тирасполь обвинил Кишинев в "нежелании двигаться в конструктивном русле"
Foto: eadaily.com

MAE al autoproclamatei RMN a calificat refuzul Chişinăului de a desfăşura la Bender, pe 11 august, o şedinţă a grupurilor de lucru privind problemele transportului feroviar şi comunicaţiilor drept "o neglijare a reglementării controverselor, prin mecanismele politico-diplomatice de negocieri existente şi nedorinţa de a înainta în albia constructivă şi reciproc avantajoasă".


Potrivit Agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Ministerului de Externe din regiune, Transnistria a propus ca la întrevedere să fie discutată situaţia livrării în regiune a mărfurilor, inclusiv, a produselor petroliere. Însă miercuri instituţia a primit "o scrisoare oficială a reprezentantului pentru probleme politice din partea RM cu refuzul de a desfăşura întrevederea, din motivul sezonului de vacanţe".

Transnistria face apel către mediatorii şi observatorii din formatul 5+2 "de a evalua ignorarea instrumentarului de negocieri, admisă de RM, în favoarea unor măsuri discriminatorii, unilaterale".

De asemenea, Transnistria speră că partea moldovenească va găsi totuşi posibilitatea ca în timpul apropiat să-şi trimită propunerile referitor la data desfăşurării şedinţei.

După cum a informat anterior INFOTAG, Transnistria este nemulţumită de "măsurile discriminatoare", luate de Ucraina şi Moldova, din cauza cărora a fost blocată posibilitatea importului de carburanţi în Transnistria cu folosirea staţiilor "Slobodka-export" şi "Cuciurgan-export".

Moldova şi Ucraina au schimbat de la începutul anului schema de circulaţie a trenurilor şi a exclus aceste două staţii de pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, pentru că nu sunt controlate de Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?