X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Expert: Între Igor Dodon şi PD există o înţelegere

10 aug. 2016,, 09:47   Politică
7113 10

Expert: Între Igor Dodon şi PD există o înţelegere
Foto: tribuna.md

Partidul Democrat și cel al Socialiștilor ar putea avea o înțelegere privind alegerile prezidențiale, pentru că așa s-ar crea un oarecare echilibru și o stabilitate, astfel încît să se asigure continuitatea ramînerii la guvernare pînă în anul 2018.


De această părere este președinta think thank-ul Experts for Security and Global Affairs, Angela Grămadă.

Potrivit expertei, PD a încercat întotdeauna să fie prieten cu toți și joacă foarte bine cu elementul de convingere a electoratului că „nu vom renunța la Rusia, că vom avea gaze din Rusia, nu va fi întrerupt acest contract de vînzare-cumpărare a resurselor energetice din Rusia”.

„Partidul Democrat din Moldova a încercat întotdeauna să fie prieten cu toți, în sensul că e scris în programul partidului că interesul lor este să aibă un parteneriat strategic cu Federația Rusă. Ei nu au renunțat niciodată la acest lucru, nici măcar în perioada cînd avansau lucrurile cu Acordul de Asociere cu UE. Acest lucru, acest obiectiv exista, poate fi consultat pe site-urile lor, în programul electoral. Ei joacă foarte bine cu acest element de convingere a electoratului că „nu vom renunța la Rusia, că vom avea gaze din Rusia, nu va fi întrerupt acest contract de vînzare-cumpărare a resurselor energetice din Rusia”. În ceea ce privește Partidul Socialiștilor, eu nu aș fi așa de sigură că nu există și o înțelegere a Partidului Democrat cu Partidul Socialiștilor pentru următoarele alegeri prezidențiale, pentru că așa s-ar crea un oarecare echilibru și o stabilitate, astfel încât să se asigure continuitatea ramînerii la guvernare până în anul 2018”, a declarat Angela Grămadă într-un interviu pentru Europa Liberă.

Referitor la alegerile prezidenţiale, experta consideră că „actuala guvernare nu va putea să corupă prea mult alegerile. Se va juca după anumite reguli şi vor exista anumite linii roşii de care nu se va trece, pentru ca ei ştiu că acum toată lumea este cu ochii pe ei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?