Eurovision stiri: 510
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Politolog: Leancă demult şi-a pierdut reputaţia

3 aug. 2016,, 00:47   Politică
8435 8

Foto: jurnal.md

Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), ex-premierul Iurie Leancă, şi-a obţinut oficial statutul de om al lui Plahotniuc, consideră fostul reprezentant al Moldovei la ONU, activistul civic Alexei Tulbure.


Solicitat de agenţia INFOTAG, el a spus că acest lucru s-a întâmplat din cauza că "lui nu-i era comod în opoziţie, pentru că trebuia să-l critice pe păpuşarul-coordonator al guvernării, iar Leancă nu putea şi nici nu dorea să facă aceasta".

"Crearea Consiliului pentru integrare europeană, pe care îl conduce Leancă, este un paravan. El este o persoană cu experienţă pentru a înţelege că Moldova nu are nicio şansă în viitorul apropiat de a depune cerere de aderare la UE. Cu eforturile unora precum Leancă, Filat, Lupu şi compania, Moldova a pierdut posibilitatea unei apropieri instituţionale cu Uniunea Europeană", consideră Tulbure.

În opinia sa, acum Leancă "cu siguranţă devine parte a majorităţii banditeşti de la guvernare".

"Scopul real al "revenirii" lui (căci de facto el nu a plecat) la conducere este încercarea de a îmbunătăţi cumva imaginea guvernării criminale a Moldovei peste hotarele ţării. Însă cred că încercarea este zadarnică. Leancă demult şi-a pierdut reputaţia nu doar de "eurointegrator", ci şi de om de treabă. El este implicat direct în furtul secolului (când, în calitate de premier, a semnat o hotărâre de acordare a 9,5 mlrd. lei către trei bănci problematice - "I.")", susţine Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?