X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Expert: Locuitorii nu pot fi sancționați pentru dezordinea în apartamente

2 aug. 2016,, 17:15   Societate
4209 3
Эксперт: Жильцов нельзя штрафовать за неподдержание чистоты в квартире
Foto: youtube.com

Proiectul modificărilor la Legea cu privire la locuințe propus de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor vine în contradicție cu legislația în vigoare.


De asemenea în acest proiect de lege Primarul General al municipiului Chișinău este investit cu o putere mai mare. Despre rezultatele expertizei proiectului de lege a comunicat specialistul Centrului pentru combaterea și contracararea corupției (CCCC) Viorel Pîrvan în cadrul unei conferinței de presă, susținută la 2 august, relatează NOI.md.

Potrivit juristului Viorel Pîrvan, modificările propuse la Legea cu privire la locuințe îl învestește pe Primarul General al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă cu împuterniciri care contravin prevederilor privind competențele reprezentanților administrației publice locale. Specialistul a specificat în acest sens propunerea privind atribuirea Primarului a abilității privind acordarea asistenței metodologice și juridice la reînregistrarea locuințelor în condominium, precum și exploatarea și administrarea locuințelor.

Expertul a mai atenționat că prevederea privind sancționarea locuitorilor care nu mențin ordinea în propriile locuințe. Potrivit lui Pîrvan, această prevedere care se preconizează să se includă în noua redacție a Codului contravențional constituie o încălcare gravă a drepturilor la proprietate și contravine legislației în vigoare. El a menționat că acest lucru provoacă contradicții între Legea cu privire la locuințe și Codul contravențional. De facto, în Codul contravențional poate fi stipulată o prevedere aferentă fondului de locuințe care totodată nu se regăsește în Legea cu privire la locuințe.

Precizăm că în mai au fost propuse modificări la Codul contravențional care prevăd introducerea unor sancțiuni pentru locuitorii care nu mențin ordinea în locurile publice și în propriile apartamente. Mărimea amenzilor propuse constituie de la 50 la 100 de unități convenționale (adică pînă la 5050 lei – nota red.).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?