X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Tofilat după audierea la Procuratură: Sînt complici la schema prin care banii ajung în offshore

30 iul. 2016,, 10:50   Societate
5222 1

Foto : noi.md

Ser­giu Tofi­lat și Vic­tor Par­li­cov au reac­țio­nat la comu­ni­ca­tul de presă difu­zat astăzi de Pro­cu­ra­tura Gene­rală.


În timp ce pro­cu­ro­rii afirmă că exper­ții nu au probe pri­vind fra­uda din sis­te­mul ener­ge­tic, cei doi sus­țin con­tra­riul.

Tofi­lat după audi­e­rea la Pro­cu­ra­tură: Ei sunt com­plici la schema prin care banii ajung în offshore

Potri­vit lui Ser­giu Tofi­lat, audi­e­rile la Pro­cu­ra­tură pe acest caz sunt o farsă. Pe lângă fap­tul că cita­ția a ajuns la el cu întâr­zi­ere, pro­cu­ro­rul Vla­di­mit Moș­neaga, care și-a lăsat datele de con­tact în cita­ție, nu ar fi răs­puns la tele­fon. Tot­o­dată, acesta neagă că acu­za­ți­ile că nu ar exista probe pri­vind trans­fe­rul de bani în offshire prin inter­me­diul unei bănci din R.Moldova.

DSC01870 ”Noi am pre­zen­tat aceste probe la Pro­cu­ra­tură și am soli­ci­tat ca ei să meargă și să ridice rula­șele din con­tu­rile Ener­go­Ka­pi­tal și să vadă dacă banii ajung în offshore sau nu. Eu mă aștep­tam că Pro­cu­ra­tura n-o să facă nimic. iată avem ș dovada. Iar comu­ni­ca­tul care a fost difu­zat astăzi pe situl Pro­cu­ra­tura, arată că ei sunt com­plici la această schemă”, a decla­rat Ser­giu Tofi­lat.

Și Vic­tor Par­li­cov, ex-director al Agen­ției Națio­nale de Regle­men­tare în Ener­ge­tică, recon­firmă fap­tul că există probe. Potri­vit aces­tuia, volu­mul total al sume­lor trans­fe­rate, con­form cal­cu­le­lor celui care a scos la ive­ală această infor­ma­ție ar fi de 19,2 mili­oane dolari SUA.

”Prin acest apel, repre­zen­tan­ții soci­e­tă­ții civile au soli­ci­tat ca să fie veri­fi­cat dacă aceste tranzac­ții într-adevăr au avut loc și dacă aces­tea s-au făcut cu res­pec­ta­rea legi­sla­ției pri­vind pre­ve­ni­rea și com­ba­te­rea spă­lă­rii bani­lor. (…)La ce fel de probe se aștepta Pro­cu­ra­tura din par­tea noas­tră?”, întreabă Par­li­cov pe o rețea de soci­a­li­zare.

În comu­ni­ca­tul de presă difu­zat astăzi de Pro­cu­ra­tura Gene­rală se men­țio­nează că cele enu­nţate în presă sunt bazate doar pe pre­su­pu­neri.

„Nea­vând careva mate­ri­ale sau acte care ar indica la comi­te­rea unor ile­ga­li­tăţi, ar con­firma decla­ra­ţi­ile lan­sate în are­a­lul medi­a­tic sau ar putea fi folo­site în cali­tate de probe supli­men­tare la inves­ti­ga­rea dosa­ru­lui.

În octom­brie 2015, Pro­cu­ra­tura Gene­rală a ini­ţiat o cauză penală pe fap­tul abu­zu­lui de ser­vi­ciu, comis de către per­soa­nele care au ges­tio­nat între­prin­de­rea Mol­do­va­gaz la înche­ie­rea con­trac­te­lor cu com­pa­nia din regiu­nea trans­nis­treană. Ulte­rior, pro­cu­ro­rii nu au pre­zen­tat public prea multe deta­lii pri­vind etapa la care sunt inves­ti­ga­ți­ile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?