Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Membrul Platformei DA, Serghei Cebotari, reținut pentru escrocherii

29 iul. 2016,, 16:29   Societate
6745 5

Membrul Platformei DA, Serghei Cebotari, reținut pentru escrocheriile de la Nisporeni
Foto : unimedia.info

Unul dintre membrii activi ai Platformei Demnitate și Adevăr, Sergiu Cebotari, ex-director al Serviciului control financiar şi audit intern de la Poșta Moldovei, a fost reținut de către ofițerii de la Inspectoratul de Poliție Nisporeni.


Informația a fost confirmată pentru Today.MD de către Nicanor Ciochină, șeful IP Nisporeni.

Despre reținerea lui Cebotari a anunțat și Grigore Cobzac, deputat PLDM. Cobzac susține că a fost anunțat despre reținerea lui Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre contrabanda de la poștă, el fiind membru al comisiei de anchetă a subiectului, spune că avea nevoie de mai multă informație de la Cebotari, dar a aflat că a fost reținut cu jumătate de oră în urmă.

Solicitat telefonic, Nicanor Ciochină, a confirmat informația pentru Today.MD, dar a evitat să ofere mai multe detalii, menționând că va reveni mai tirziu.

„Da a fost reținut, iar acum este audiat. Acesta urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Reținerea sa are legătură cu cazurile din localitățile, Bărboieni, Grozești și Soltănești”, menționează Ciochină.

Potrivit unor surse Today.MD, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, Serghei Cebotari este bănuit într-un dosar pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Este de menționat că într-o investigație realizată de portalul Today.MD, au fost aduse mai multe probe în care Serghei Cebotari ar fi mințit mai mulți bătrini și agricultori din localitățile Bărboieni, Grozăști și Soltănești, din Nisporeni. Le-a luat pămintul în arendă și nu le-a dat nimic în schimb, la fel nu a achitat nici salariile celor care au lucrat pământurile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?