X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

PCRM condamnă intenţia autorităţilor de a declara ziua de 9 mai Ziua Europei

27 iul. 2016,, 11:49   Politică
2252 4
Реакция ПКРМ на намерение властей провозгласить 9 мая как день Европы
Foto: timpul.md

Partidul Comuniştilor condamnă intenţia autorităţilor de a declara ziua de 9 Mai drept Ziua Europei în Moldova.


Despre aceasta se vorbeşte în Declaraţia PCRM în legătură cu Hotărîrea de Guvern în acest sens.

"Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova apreciază decizia luată de Guvern drept o nouă provocare antiumană a guvernanţilor trădători împotriva celor morţi şi celor vii", se menţionează în document.

Comuniştii îndeamnă poporul Moldovei "să nu se lase provocat de cei care prin trădare şi falsificare au capturat puterea în ţară, să nu recunoască decizia Guvernului privind comasarea Zilei Victoriei cu alte evenimente străine şi împreună să participăm anual pe 9 Mai cu stindarde roşii la Marea Sărbătoare – Ziua Victoriei".

Autorii declaraţiei consideră că "din nou actuala putere antinaţională, prin mîinile slugilor sale din Transnistria, a decis să-şi demonstreze dispreţul pentru istoria noastră moldovenească şi poporul nostru".

"Este evident că cei care reprezintă astăzi puterea au învăţat rău la şcoală şi pentru bani au obţinut diplome de studii superioare. Ei nu-şi imaginează locul Republicii Moldova în familia statelor şi popoarelor lumii şi a Continentului European", se subliniază în declaraţie.

PCRM consideră că Moldovei i se propune să "celebreze o sărbătoare străină, la care nu avem nicio atribuţie".

"Cu acelaşi succes ei puteau lua decizii privind serbarea Zilei Independenţei SUA, Zilei Bastiliei, chiar şi Zilei de naştere a reginei Marii Britanii. Noi, comuniştii, vedem că scopul autorităţilor Moldovei este de a ne forţa să uităm şi de a rescrie istoria ţării şi poporului nostru. De a uita şi rescrie cu scopul extragerii din memoria poporului a anilor marilor sacrificii şi victorii, eroismului în masă şi fermităţii, ascendenţei spirituale şi patriotice, al cărei rezultat a fost Marea Victorie în războiul pentru apărarea patriei. Ziua Victoriei este o zi sfîntă pentru orice om, pentru adevăraţii patrioţi ai ţării noastre", se subliniază în Declaraţia PCRM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?