Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Veteranii conflictului transnistrean refuză participarea la paradă

27 iul. 2016,, 10:30   Societate
4857 7
Ветераны отказываются участвовать в параде в честь 25-летия независимости Молдовы
Foto: infotag.md

Veteranii conflictului transnistrean refuză să participe la parada militară prilejuită de cei 25 de ani de la proclamarea independenţei Moldovei.


Despre aceasta a declarat marţi directorul executiv al Uniunii Asociaţiilor Veteranilor, Gheorghe Slutu.

Reprezentantul Uniunii a motivat decizia prin faptul că puterea în ţară în continuare se află în "mîinile clicii criminale, care admis furtul miliardului din bănci, creşterea preţurilor şi tarifelor, sărăcirea populaţiei".

"Moldova este un stat capturat. La cîrma statului se află hoţi şi criminali, iar Parlamentul nu este organ reprezentativ", a spus Slutu, dînd citire declaraţiei comune a Consiliului naţional al veteranilor.

Potrivit lui, "participarea la paradă este cu atît mai mult ruşinoasă prin faptul că la aceasta au fost invitaţi reprezentanţii forţelor armate ale Rusiei, ale căror trupe şi armament se află ilegal în raioanele de est ale republicii, acaparate ilegal de separatişti".

El a reiterat opinia majorităţii veteranilor războiului transnistrean privind sprijinirea fermă a Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

"Noi ne vom proteja drepturile noastre civile alături de liderii mişcării şi toţi cetăţenii pînă la finalul victorios", a spus Slutu, reiterînd cerinţele manifestanţilor: demisia imediată a Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?