Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șor va rămîne în arest încă 30 de zile

21 iul. 2016,, 18:15   Politică
4095 3
Шор останется под арестом ещё на 30 суток
Foto: kp.md

Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a satisfăcut astăzi cererea procurorilor de a prelungi termenul de arest preventiv al primarului de Orhei și președintelui Mișcării „Ravnopravie”, Ilan Șor, cu 30 de zile.


Asupra reținerii lui Ilan Șor insistă Procuratura Anticorupție (PA). Instituția își exprimă temerile că, în caz de eliberare, Șor va încerca să exercită influență asupra martorilor în dosarele, în care el este suspect, informează NOI.md.

Pe judecători nu i-au convins argumentele avocaților lui Șor, care insistau asupra necesității modificării măsurii de restricție din cauza stării nesatisfăcătoare de sănătate a inculpatului, pentru care din momentul plasării în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) de cîteva ori a fost chemată Ambulanța. Apărarea de asemenea a declarat că Ilan Șor, din momentul intentării primei cauze penale în 2014, a colaborat activ cu ancheta și s-a prezentat la toate audierile.



În timpul ședinței instanței de judecată lîngă sediul judecătoriei sectorului Buiucani s-a adunat o mulțime de adepți ai acestuia. Ei au cerut punerea imediată în libertate a lui Ilan Șor. Încolo au venit mulți locuitori din Orhei, care consideră inadmisibilă arestarea unei persoane, care, în opinia lor, într-un an de la obținerea mandatului de primar, „a făcut la Orhei mai mult, decît toți ceilalți edili”.

Vă amintim că primarul de Orhei și omul de afaceri Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie după audieri la CNA. El este suspect în cîteva cauze penale de escrocherii în proporții deosebit de mari și spălare de bani, inclusiv este implicat și în dosarul privind sustragerea de bani de la Banca de Economii în anul 2014.

Mai tîrziu, la 24 iunie, judecătoria sectorului Buiucani a aprobat cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Ilan Șor pe 30 de zile. Drept răspuns la această decizie, apărarea suspectului a depus demers la Curtea de Apel, care a fost respins la 30 iunie.

Procuratura Anticorupție la începutul lunii iulie a inițiat votarea în Consiliul raional Orhei în scopul de a-l înlătura din funcția publică pe perioada anchetei. Majoritatea consilierilor au votat pentru menținerea lui Șor în funcția de primar de Orhei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?