Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Roman Mihăeş: În 25 de ani de independenţă, în Moldova s-au produs schimbări calitative

21 iul. 2016,, 16:06   Politică
3598 7
Михэеш: За 25 лет в Молдове произошли качественные изменения
Foto: actualitati.md

Timp de 25 de ani de independenţă, Moldova a trecut printr-o trecere calitativă – de la republică postsovietică la un stat asociat cu Uniunea Europeană (UE).


Asemenea opinie a exprimat politologul independent Roman Mihăeş, care a comentat jubileul independenței Republicii Moldova.

El a amintit că Moldova a reuşit, pe lîngă statutul de stat asociat, să obţină aderarea la Zona de Comerţ Liber cu UE şi dreptul de a călători liber prin statele Europei.

"Din păcate, republica nu a reuşit să soluţioneze problema principală – reglementarea conflictului transnistrean. De viteza și modul în care va fi reglementat conflictul depinde soarta Moldovei. Viitorul şi imaginea ţării au fost influenţate extrem de negativ de scandalul bancar provocat de furtul miliardului. Astfel, este necesar să fie trase la răspundere persoanele vinovate de această fraudă. Consider că deznodământul acestei istorii va apropia semnarea acordului cu FMI", a menţionat expertul.

În opinia lui, multe vor depinde de cel care va cîştiga alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

"Concluzia este că Moldova este un stat de tip european cu o economie slabă şi problema existenţei unei enclave separatiste. Ulterioara dezvoltare a RM şi direcţia viitorului ei vor depinde de voinţa clasei politice a ţării, acţiunile societăţii şi conjunctura internaţională", a subliniat politologul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?