Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Avocat: Ianukovici va spune „adevărul despre Maidan”

21 iul. 2016,, 21:00   Externe
9126 5
Адвокат: Янукович расскажет "правду о Майдане"
Foto: thekievtimes.ua

Fostul președinte al Ucrainei Victor Ianukovici intenționează să relateze public ucrainenilor și opiniei publice internaționale „adevărul despre Maidan”.


Acest fapt l-a comunicat Vitali Serdiuk, avocatul lui Ianukovici, în interviul pentru Glavkom.

„Apărarea insistă asupra transmiterii cît mai grabnice a dosarului despre Maidan instanței de judecată, ceea ce îi va permite lui Victor Ianukovici să prezinte deschis, fără cenzură, tuturor cetățenilor Ucrainei versiunea reală a evenimentelor tragediei de pe Maidan. Noi sperăm că acest proces va fi maximal public și toți participanții, inclusiv victimele, vor putea de sine stătător să aprecieze și să înțeleagă cine trebuie să poarte răspundere pentru ceea ce s-a întîmplat în Ucraina”, a comunicat avocatul.

El a adăugat, de asemenea, că acum se lucrează la adunarea bazei de dovezi, care trebuie să infirme poziția oficială a anchetei. Serdiuk a adăugat că ultima dată s-a întîlnit personal cu Victor Ianukovici la 11 aprilie.

„Victor Ianukovici, la data de astăzi, este pentru autoritățile în exercițiu un martor cel mai puțin dorit, în legătură cu care fapt nu este posibil de vorbit despre existența unor garanții reale ale securității lui. Victor Feodorovici intenționează să inițieze transmiterea investigării cazului Maidan instanțelor internaționale de judecată, unde va fi identificat adevărul, deoarece impactul politicienilor ucraineni asupra procesului va fi redus la minimum”, a menționat avocatul.

În anul 2014, Ianukovici a fugit în Rusia după evenimentele de pe Euromaidan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?