Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Filip: Moldova arată diferit față de acum jumătate de an

20 iul. 2016,, 17:33   Politică
4125 11

Filip: Moldova arată diferit față de acum jumătate de an
Foto: gov.md

La exact jumătate de an de cînd a fost învestit Guvernul Filip, premierul a ținut să facă o totalizare a activității instituției, notează NOI.md.


Acesta se arată convins că autoritățile au avansat atît în dialogul cu partenerii de dezvoltare, inclusiv FMI, cît și la capitolul implementării Foii de parcurs recomandate de UE.

„Doar cei care nu doresc nu pot afirma că Moldova astăzi este alta decît era în luna ianuarie, și cifrele vorbesc de la sine. Este imposibil să schimbi în jumătate de an totalmente lucrurile în țară, dar am reușit să repunem lucrurile pe drumul cel drept”, a explicat Filip la ședința de astăzi a Executivului.

Premierul a emis și un avertisment la adresa miniștrilor, îndemîndu-i să gestioneze mai eficient finanțele publice.

„Trebuie să fim foarte atenți cum cheltuim banii publici, să fie cheltuiți la timp și corect. Aveți promisiunea mea de onoare că cei care vor cheltui ineficient fondurile, în cel mai bun caz se vor solda cu demisia, dacă nu se vor ocupa organele de control. Știți din ce cauză a izbucnit această criză economică și cît de mare a fost dezamăgirea din cauza cheltuielilor ineficiente”, a spus Filip.

Guvernul Filip a fost învestit în funcție pe 20 ianuarie 2016, pe fondalul unor proteste antiguvernamentale fără precedent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?