X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Partidul „Edinaia Rossia” şi-a deschis prima reprezentanţă în străinătate – în Transnistria

20 iul. 2016,, 12:21   Politică
2873 1
Партия "Единая Россия" открыла первую общественную приемную за рубежом
Foto: er.ru

Partidul rus "Edinaia Rossia" (ER) și-a deschis ieri prima reprezentanţă în străinătate – în capitala autoproclamatei RMN, Tiraspol.


Potrivit presei locale, oficiul este amplasat în centrul de afaceri "Rossia". Prin intermediul reprezentanţei, transnistrenii pot contacta direct aparatul central al partidului, primi consultaţii şi sprijin în ceea ce priveşte obţinerea documentelor ruseşti, angajarea în cîmpul muncii, educaţie, tratament în FR, încasarea pensiilor ruseşti etc.

La deschiderea reprezentanţei au participat deputaţii Dumei de Stat: membrul fracţiunii ER, Artiom Turov, şeful Departamentului relaţii internaţionale al partidului, Constantin Petricenco, şi şeful adjunct al departamentului pentru relaţii cu regiunile, Irina Puksova. Partea transnistreană a fost reprezentată de preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, şi adjunctul său, liderul partidului "Obnovlenie", Galina Antiufeev.

"Crearea unei reprezentanţe în străinătate este o experienţă nouă şi captivantă. Pînă acum aşa ceva nu s-a practicat. Totodată, reprezentanţele sînt un element important în activitatea partidului cu cetăţenii. Asemenea oficii funcţionează în toate subiectele Federaţiei, în centre raionale, pentru a lucra sistematic cu populaţia. Este vorba nu doar despre recepţionarea apelurilor oamenilor. Este o posibilitate de a afla despre problemele din teritoriu. Reprezentanţele sînt deschise indiferent de campaniile electorale, conjunctura politică. Conform datelor statistice, fiecare a treia cerere depusă la aceste oficii are un răspuns pozitiv. Este un indicator destul de înalt. Acum avem posibilitatea de a oferi sprijin şi conaţionalilor din Transnistria", a spus Turov.

Preşedintele SS a numit reprezentanţa "o nouă insuliţă a Rusiei pe pămîntul transnistrean, unde fiecare transnistrean poate vorbi despre subiectele care îl preocupă".

"Rusia pentru noi înseamnă multe. Noi beneficiem de ajutor rusesc, aici este desfăşurată misiunea rusească de pacificare. Rusia este garantul reglementării politice pe malurile Nistrului. De asemenea, la 17 septembrie 2006, poporul nostru s-a pronunţat la referendum pentru independenţa republicii şi aderarea la Rusia", a amintit spicherul.

Potrivit Galinei Antiufeev, "deschiderea reprezentanţei ER va ajuta la consolidarea cooperării, va permite soluţionarea în regiune a problemelor cetăţenilor Rusiei şi ale celor care se consideră ruşi".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?