Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Sandu: FMI trebuie să se asigure că ”robinetul” pentru furturile bancare a fost închis

19 iul. 2016,, 13:06   Politică
4475 8

Foto: noi.md

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că scrisoarea pe care a expediat-o FMI-ului a servit drept temei de manipulare și dezinformare a opiniei publice, notează NOI.md.


Potrivit Maiei Sandu, acest subiect a fost intens speculat, în special de media-holdingul controlat de forțele de la guvernare. Politiciana a ținut să precizeze că a dorit să-i atenționeze pe reprezentanții FMI despre faptul că guvernanții moldoveni nu pot fi crezuți pe cuvînt.

„În situația în care instituțiile de stat sînt capturate, nu există alte instrumente de presiune asupra autorităților decît programul cu FMI. Din păcate, nici pînă astăzi nu a fost eliminat un risc major de fraudare în sistemului bancar, și anume lipsa transparenței acționarilor în bănci. Înainte de a acorda banii, FMI trebuie să se asigure că se închide robinetul pentru furturi bancare, după care să aloce aceste resurse destinate pentru dezvoltarea Republicii Moldova, nu pentru a-i îmbogăți pe unii bancheri sau politicieni corupți”, a explicat Maia Sandu într-un mesaj video.

Totodată, liderul PAS a cerut ca autoritățile să asigure transparența procesului de negocieri cu FMI, inclusiv dezvăluirea angajamentelor pe care guvernarea și le va asuma în schimbul obținerii finanțării.

„Nu vreți să știți dacă FMI chiar insistă pe convertirea garanțiilor acordate de Guvern BNM-ului în datorie de stat sau dacă este deschisă și pentru alte opțiuni. O societate matură ar trebui să vrea să cunoască aceste lucruri, și nu să înghită gogoși serviți din abundență de guvernare”, a adăugat Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?