X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Cum un originar din Moldova a încercat să fure milioane în Taiwan

19 iul. 2016,, 11:25   Societate
3953 1
Как уроженец Молдовы попытался украсть миллионы на Тайване?
Foto: blogspot.com

Un membru al unei bande care a jefuit peste 2,6 mil. dolari din bancomate în Taiwan este cetățean al Moldovei.


După cum comunică portalul cyd.ro, jaful masiv al bancomatelor s-a produs săptămîna trecută. Peste cîteva zile după aceasta, poliția din Taiwan a dat de urma cîtorva persoane implicate în acest caz – cetățeni ai Moldovei, Letoniei și României, informează NOI.md.

Potrivit organelor de ordine și drept din Taiwan, în cazul spargerii masive a bancomatelor sînt implicate de la 16 pînă la 18 persoane, cea mai mare parte a cărora au abandonat insula imediat după jaf. Trei răufăcători – cetățeni ai Moldovei, Letoniei și României – au rămas să transfere sumele furate peste hotare. După cum a stabilit ancheta, escrocii au utilizat modalități ilegale de schimb valutar, intenționau să cumpere cu aceasta diamante, apoi să transfere mijloacele în zone off-shore.

În timpul reținerii, de la cetățeanul Moldovei și cei doi complici ai acestuia au fost confiscate 50 mil. dolari taiwanezi (peste 1,5 mil. dolari SUA – n.red.). Restul – 1,1 mil. dolari SUA – acum este căutat. Poliția, de asemenea, ia măsuri pentru interceptarea celorlalți complici, care sînt originari din Taiwan, Rusia și Estonia, dar care au reușit deja să plece de pe insulă.

Se comunică că infractorii au spart 40 de bancomate în cîteva orașe din Taiwan, inclusiv în Taobao. Infracțiunea a devenit cea mai masivă de acest gen în toată istoria Taiwanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?