Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputat PLDM: Moldova alunecă spre un sistem de guvernare dictatorial

14 iul. 2016,, 16:46   Politică
3532 4

Foto: deschide.md

Deputații fracțiunii liberal-democrate se arată îngrijorați de modul în care va decurge campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an, notează NOI.md.


Potrivit lor, utilizarea masivă a resurselor administrative, monopolizarea mass-mediei, intimidarea reprezentanţilor opoziţiei ridică deja semne de întrebare în privința corectitudinii viitoarei campanii. Subiectul a fost pus în discuție în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți Misiunii OSCE pentru evaluarea situaţiei preelectorale din țara noastră.

Vicepreședintele PLDM Tudor Deliu a menţionat, în context, că Moldova se îndreaptă către un regim autoritar. „Republica Moldova alunecă spre un sistem de guvernare dictatorial, în care un singur partid va deţine toate puterile în stat, iar, pentru a atinge acest obiectiv, guvernarea actuală va utiliza toate instrumentele administrative existente", a declarat Deliu.

Membrii formațiunii s-au pronunțat în mod repetat pentru desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale din partea forţelor de opoziţie de dreapta. Potrivit lor, cîștigarea scrutinului de către un asemenea candidat ar putea echilibra puterea în stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?