Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Mihail Gofman se află într-o vizită în SUA

11 iul. 2016,, 12:25   Politică
6744 4
Информация о «краже века» пересекла океан: Гофман улетел в США
Foto: newsmaker.md

Fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, se află într-o vizită în Statele Unite.


Într-o scrisoare semnată de John Sandweg, reprezentant Frontier Solutions, şi remisă Jurnal.md, se arată că Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie au fost informate despre vizita lui Gofman în SUA.

„Firma noastră îl reprezintă pe Mihail Gofman în ceea ce ţine de activitatea sa în curs de desfăşurare cu Guvernul Statelor Unite. Dl Gofman se află în prezent la Washington, unde are întnîlnri cu reprezentanţi ai Guvernului SUA cu privire la chestiuni oficiale. Anticipăm că dl Gofman va trebui să se afle în Statele Unite timp de încă o săptămînă cel puţin pentru a încheia discuţiile cu aceşti oficiali”, se spune în scrisoarea expediată CNA şi Procuraturii Anticorupţie pe 7 iulie curent.




John R. Sandweg este fost consilier general al Departamentului Securitate Internă al SUA şi fost director interimar al Serviciului Imigrare al SUA. În calitate de consilier general al Departamentului Securitate Internă, Sandweg a jucat un rol esenţial în politicile departmentului, programele şi eforturile legislative, inclusiv securitatea cibernetică, securitatea frontierelor şi politica de aplicare a legii. John Sandweg este un expert recunoscut pe plan internaţional.

Amintim că Mihail Gofman a făcut recent o serie de dezvăluiri răsunătoare privind jaful din sectorul bancar. Gofman a confirmat existenţa grupului secret, format pe 12 august 2013 prin dispoziţia fostului premier Iurie Leancă privind elucidarea situaţiei din sistemul bancar şi la cele trei bănci, din care au făcut parte mai multe structuri, precum CNPF, CNA, Banca Naţională, Procuratura Generală şi SIS, precizînd că el a fost delegat de conducerea CNA în calitate de expert în prevenirea şi combaterea spălărilor de bani.

Totodată, Gofman a declarat că furtul miliardului nu a fost un secret pentru autorităţi, iar despre dispariţia banilor s-a ştiut încă din 2013. Scopul principal al fraudei bancare a fost preluarea controlului asupra rezervelor valutare naţionale, iar în acest proces, toate băncile şi conducerea ţării au acţionat concertat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?