Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Plahotniuc se implică personal în rezolvarea unei probleme a Chișinăului

29 iun. 2016,, 10:48   Capitala
6775 9

Plahotniuc se implică personal în rezolvarea unei probleme a Chișinăului
Foto: cotidian.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, intenționează să le propună colegilor din coaliţia de guvernare ca împreună să găsească o formulă pentru a reglementa drastic funcţionarea cazinourilor şi sălilor de jocuri de noroc, notează NOI.md.


Inițiativa vine după ce părinții unui copil de 15 ani s-au plîns că băiatul lor are patima jocurilor de noroc.

În acest context, Plahotniuc propune coaliției să vină cu modificări legislative care să nu mai permită amplasarea acestor săli în zone unde au acces minorii şi în general să fie creat un cadru legislativ mult mai clar în domeniu, precum în alte ţări europene.

„Sălile pentru jocuri de noroc au apărut ca ciupercile după ploaie în ultima perioadă. Vedem cu toţii cîte s-au deschis la parterul blocurilor şi în tot felul de alte locuri improprii pentru astfel de activităţi şi periculoase pentru adolescenţi. În plus, legea nu se respectă, iar aici vinovaţi sînt proprietarii, dar şi autorităţile, care nu intervin pentru a verifica dacă în astfel de săli cu jocuri de noroc sînt admişi copiii, dacă se respectă limita de vîrstă. Pînă vom avea sistemul de control reformat integral, noi trebuie să lucrăm şi la prevenirea unor astfel de fenomene foarte primejdioase pentru copii”, a scris Plahotniuc.



Democratul susține că de această dată se va implica personal şi, împreună cu colegii din coaliţia de guvernare, vor face ordine. „Deci să nu-şi cheltuie energia şi banii degeaba pentru a ocoli reglementările din acest domeniu”, a accentuat Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?