Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Chirtoacă este invitat la masa rotundă privind propria demisie (VIDEO)

28 iun. 2016,, 12:35   Capitala
4545 4
Foto: culiuc.com

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost declarat drept unul dintre posibilii participanți la "masa rotundă", organizată de Partidul Socialist și un grup de activiști ai societății civile.


Discuțiile care sînt programate pentru această seară, începînd cu ora 18:00, vor avea loc a treia oară. La aceste mese rotunde cetățenii, cărora nu le este indiferentă soarta Chișinăului și activiștii vor discuta despre posibilitatea revocării din funcție a lui Chirtoacă, transmite NOI.md.

Președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a comunicat că a treia rundă a discuțiilor va avea loc exact la aniversarea realegerii lui Dorin Chirtoacă pentru cel de-al treilea mandat. "Odată cu realegerea lui continuă degradarea de ani de zile a Chișinăului. Acest lucru trebuie să fie oprit, iar continuarea discuțiilor cu privire la posibilitățile demisiei acestuia sînt un mecanism eficient.

Invităm reprezentanții tuturor fracțiunilor CMC și ai societății civile să accepte invitația noastră și să vină la ora 18:00 la Primărie", a spus, luînd cuvîntul de la tribună, Ceban.

Socialistul a remarcat că prezența lui Chirtoacă nu ar fi de prisos și ar face programul discuțiilor mai intens. "Îl Invităm pe Domnul primar la discuțiile noastre. Am vrea să auzim ce ne-ar putea răspunde nouă personal cu privire la învinuirile care-i sînt aduse", a adăugat liderul fracțiunii PSRM.

Dezbatere publice cu privire la desfășurarea referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă au avut loc de două ori. Printre principalele opțiuni prin care primarul general poate fi demis din funcție este examinată votarea a 2/3 din numărul consilierilor municipali sau desfășurarea unui plebiscit, inițierea căruia este posibilă după expirarea unui an de la data preluării mandatului de către Chirtoacă, adică pe 11 iulie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?