Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ministrul rus al Apărării, invitat la parada militară din 27 august

17 iun. 2016,, 16:54   Politică
3872 3

Șalaru l-a invitat pe ministrul rus al Apărării la parada militară din 27 august
Фото: rbc.ua

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, susține că i-a trimis o invitație oficială omologului său din Federația Rusă privind participarea acestuia la parada militară din 27 august.


Anunțul a fost făcut astăzi, în timpul examinării moțiunii simple înaintate de PSRM asupra activității ministrului, notează NOI.md.

Potrivit lui Șalaru, la parada dedicată celei de-a 25-a aniversări a independenței Republicii Moldova ar urma să participe un efectiv de peste 30 de militari ruși. Acesta a negat că ar încălca statutul de neutralitate al țării prin declarațiile sale pro-NATO.

„Deseori vă permiteți să faceți declarații referitoare la statutul de neutralitate. Dumneavoastră lucrați în domeniul acesta, iar colegul din Guvern George Balan lucrează pentru apărarea intereselor țării în formatul 5+2. Vă dați seama că prin aceste declarații reduceți la zero tot ce vrea să facă colegul?”, a întrebat deputatul PSRM Andrei Neguța.

O altă întrebare pe marginea viziunilor pro-NATO ale lui Șalaru a fost adresată de socialistul Oleg Lipskii. „O să avem totuși pace pe acest teritoriu sau ne așteaptă război sub umbrela NATO, cu Transnistria aici?”.

„Eu vreau ca Rusia să fie prima țară care recunoaște neutralitatea Republicii Moldova și dumneavoastră puteți face acest demers, să recunoască neutralitatea. În cazul în care vom avea garanția că ne este respectată neutralitatea, nu vom avea nevoie de NATO, de nimeni. Să nu credeți că sînt dușmanul Rusiei, foarte des mă întîlnesc cu atașatul militar rus. Moldova nu trebuie să fie un poligon de testare pentru unii sau pentru alții”, a subliniat Șalaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?