Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de profesori cere demisia Corinei Fusu

14 iun. 2016,, 11:37   Societate
9385 11

Группа учителей требует отставки Фусу
Foto: agora.md

Scandalul de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” pe marginea numirii unui nou director ia amploare.


Un grup de profesori din cadrul instituției au lansat astăzi o petiție on-line prin care cer demisia ministrului Educației, Corina Fusu, acuzînd-o de declarații mincinoase, notează NOI.md.

Profesorii susțin că Ministerul Educației exercită presiuni asupra cadrelor didactice pentru a-i determina să se conformeze deciziei de numire a noului director – Rodica Guțu. Pedagogii însă cer organizarea unui concurs repetat pentru suplinirea funcției de director.

„Acest conflict riscă să ia amploare odată cu presiunile exercitate de ministrul Educației asupra cadrelor didactice și a elevilor. Cînd un ministru minte de la tribuna Parlamentului, el trebuie să-și dea demisia, cînd o directoare vine în funcție datorită relațiilor sale și nu este interesată de emoțiile oamenilor cu care urmează să activeze, ea trebuie să-și de demisia. Revendicăm organizarea unui concurs transparent și echitabil”, susține profesoara Evelina Parasca.

Pedagogii mai afirmă că nu și-au primit salariile de mai bine de trei luni și nu pentru că nu ar fi fost asigurat accesul la ștampilă, așa cum a declarat Corina Fusu, dar pentru a face presiuni. Mai mult decît atît, profesorii spun că la finele anului școlar, Ministerul a dispus efectuarea unui control inopinat la Liceu, fără a avea vreun temei legal.

„În calitate de ministru al Educației, Corina Fusu trebuia să fie mediator de conflict, dar nu să se poziționeze pe una dintre baricade. Toate acele întîlniri pe care le-am avut cu viceminiștrii nu au fost discuții, dar presiuni. Au fost amenințări verbale, șantaj că nu vom primi salariile”, a spus Natalia Diacenco, profesoară de istorie în cadrul Liceului.

Scandalul de la Liceul „Dante Alighieri” a început încă în 2014, cînd, în urma unui concurs organizat de Ministerul Educației, a fost numit un nou director – Rodica Guțu. Profesorii și elevii s-au opus acestei numiri, argumentînd că concursul s-a desfășurat cu numeroase încălcări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?