Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

PCRM, îngrijorat de activitatea ODIP pe teritoriul Moldovei

14 iun. 2016,, 10:31   Politică
6163 11

PCRM, îngrijorat de activitatea ODIP pe teritoriul Moldovei
Foto: tribuna.md

Președinta fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor, Inna Șupac, a expediat pe adresa Ministerului Justiției un demers privind activitatea Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).


Asta după ce membrii Asociației, al cărei scop este promovarea tinerilor, culturii și limbii române, vor să instaleze cîteva zeci de corturi la Chișinău și în alte localități. Aceștia planifică să colecteze cît mai multe semnături în sprijinul „Unirii cu România”.

În legătură cu cele expuse mai sus și în conformitate cu prevederile Legii despre statutul deputatului în Parlament și cu cele ale Regulamentului Parlamentului, Inna Șupac a solicitat Ministerului să verifice legalitatea înregistrării Asociației și respectarea de către aceasta a legislației în vigoare în realizarea activității practice.

Membrii asociației menționate își declară în mod public obiectivele politice de bază, cum ar fi: promovarea valorilor naționale românești și unirea Republicii Moldova cu România. Actualmente, ODIP desfășoară o campanie de colectare a semnăturilor în sprijinul „Unirii” și informează cetățenii „care sînt beneficiile apropierii de frații de peste Prut”.

Potrivit informației de pe site-ul Asociației (www.odip.md), pe parcursul lunii iunie, vor fi amplasate 10 corturi, atît la Chișinău, cît și în alte localități din Republica Moldova, pentru a strînge semnături, iar în luna iulie curent, tinerii vor merge în toate localitățile din Republica Moldova pentru a discuta cu cetățenii și a informa populația din mediul rural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?