Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon despre cetățenia lui Băsescu: În toamnă va fi anulată

9 iun. 2016,, 17:07   Politică
4044 9

Dodon despre cetățenia lui Băsescu: În toamnă va fi anulată
Foto : noi.md

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, s-a arătat nemulțumit de faptul că fostul președinte al Romîniei, Traian Băsescu a obținut cetățenia Republicii Moldova, transmite NOI.md


În acest context, liderul PSRM, l-a amenințat pe Băsescu că cetățenia îi va fi retrasă după alegerile prezidențiale.

„Traian Băsescu va intra în istoria modern a Republicii Moldova ca persoană care deține cetățenia R. Moldova pentru cea mai scurtă perioadă de timp. În toamnă, decretul va fi anulat. După alegerile prezidențiale, eu sînt ferm convins că acest decret va fi anulat”, a menționat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că deține unele informații precum că intituțiile care trebuie să dea acceptul pentru acordarea cetățeniei au dat aviz negativ. „Am informații, pe care le voi prezenta ulterior, că toate avizele instituțiilor care trebuiau să se expună vizavi de această cetățenie a lui Băsescu au fost negative. Dar nu ajunge el nici pînă la Anul Nou cu cetățenia R. Moldova. El crede că se va ascunde în R. Moldova de dosarele penale pe care le are în partea dreaptă a Prutului? Nu o să reușească” a spus socialistul.

Cît privește pașapoartele românești de care beneficiază mai mulți deputați PSRM, Dodon a spus că s-au făcut demersurile necesare pentru ca ei să renunțe la cetățenie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?