Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Usatîi cere demontarea corturilor unioniştilor

8 iun. 2016,, 14:06   Politică
5704 19
«Наша партия» требует убрать унионистские палатки
Foto: ru1.md

Reprezentanţii mişcării unioniste, instalînd corturi cu inscripţiile „Semnează pentru unire”, promovează o politică nedeghizată de lichidare a Republicii Moldova ca stat.


Acest fapt se menţionează în declaraţia Partidului Nostru (PN), dat publicităţii la 8 iunie. Adepţii PN sînt convinşi că această campanie se desfăşoară cu acordul tacit al autorităţilor, comunică NOI.md.

În declaraţie se relevă că această campanie de colectare a semnăturilor pentru „marea unire” a Moldovei cu România este de o obrăznicie fără precedent. „Ea se desfăşoară cu acordul tacit al autorităţilor. Aceasta demonstrează încă o dată că organizaţiile unioniste sînt susţinute şi utilizate de regim atît pentru acţiuni provocatoare, cît şi pentru sustragerea atenţiei populaţiei Moldovei de la criza economică şi social-politică gravă cu care se confruntă ţara”, se subliniază în textul documentului.

PN a îndemnat cetăţenii să nu se lase provocaţi de structurile unioniste, susţinute de autorităţi, si să conştientizeze clar că regimul oligarhic este principalul sponsor al activităţii orientate spre distrugerea statalităţii Republicii Moldova. Apelul este adresat şi autorităţilor, de la care se cere să conştientizeze situaţia şi să nu admită răspîndirea unionismului, inclusiv pe calea propagandei în corturi.

Corturile în care se propagă activ unionismul şi se colectează semnături pentru „marea unire” cu România au apărut la Chişinău şi în alte localităţi ale Moldovei în aprilie. Organizatorii au declarat atunci despre desfăşurarea unei campanii informaţionale de mari proporţii în scopul de a relata despre „avantajele marii uniri”.

Anterior, un şir de organizaţii nonguvernamentale au îndemnat să fie deschise cauze penale pe numele organizatorilor marşului unioniştilor, care a avut loc în centrul Chişinăului la 27 martie. În opinia lor, organizatorii au încălcat prevederile Constituţiei privind suveranitatea, independenţa şi indivizibilitatea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?