Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Refugiații transnistreni amenință cu proteste

6 iun. 2016,, 13:25   Societate
4529 7

Refugiații transnistreni amenință cu proteste
Foto: publika.md

Refugiații transnistreni și veteranii războiului de pe Nistru anunță că vor ieși în stradă, începînd cu 8 iunie curent, pentru a-și revendica drepturile.


Aceștia se arată indignați de faptul că, în ciuda promisiunilor făcute, premierul Pavel Filip a ignorat problemele veteranilor, în special pe cea a locuințelor, notează NOI.md.

Activiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că pentru privatizarea locuințelor primite de la Primărie trebuie să achite sume de bani exagerate, pe care nu le posedă.

„Este normal ca cei care au luptat pentru independență să fie puși mai apoi de autorități să achite peste 800 de mii de lei pentru un apartament cu trei camere? Lumea și-a pierdut casele în timpul războiului. Din 2004 ne judecăm cu Guvernul. Acum sîntem în 2016 și nu am soluționat problema. Separatiștii ne-au nimicit fizic, iar cei de la guvernare ne nimicesc moral. Am fost naivi crezînd că Guvernul va întreprinde anumite acțiuni”, a declarat astăzi liderul Mișcării Refugiaților Transnistreni, Anatolie Bîzgu.

Refugiații transnistreni afirmă că au depus o plîngere la Procuratura Generală, prin care au cerut intentarea unui dosar penal pe numele primarului general și al unor funcționari ai Primăriei, care refuză să execute decizia Curții Supreme de Justiție din 2013. Prin acea hotărîre a fost anulată decizia CMC care interzicea privatizarea apartamentelor.

„În 1992, într-o situație de mare pericol pentru țară, s-au găsit persoane pentru a lua arma în mînă și a apăra integritatea acestui stat și pînă la urmă aceste persoane se află pe drumuri. Dacă am primit unele apartamente, iar ulterior ni se cer bani pentru a achita costul acestora, dacă e vorba de așa sume, la ce bun ni s-au mai dat apartamente? Pe de o parte, ni s-a dat, pe de alta, ni se ia. Acest fapt este anticonstituțional și imoral”, a adăugat un alt reprezentant al Mișcării Refugiaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?