X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Kremer: Moldova se confruntă cu o politică monetară dură din cauza ajustării economiei la "jaful secolului"

4 iun. 2016,, 12:30   Economie
3773 5
Кремер: Молдова столкнулась с жесткой монетарной политикой из-за перестройки экономики под "ограбление века"
Foto: noi.md

Moldova se confruntă cu o politică monetară dură din cauza încercărilor de a ajusta economia la "jaful secolului", a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă directorul de ţară al Băncii Mondiale (BM), Alex Kremer.


Dl Kremer consideră important ca să fie trase la răspundere persoanele care se fac responsabile pentru această fraudă, care a avut loc în perioada 2013-2014.

"Şi nu ne referim aici doar la "peştele cel mic", dar chiar şi la cei mai mari implicaţi. Este foarte important să scăpăm de această impresie care există cu privire la impunitatea în cazul jafului acesta al secolului", a menţionat Kremer.

Directorul de ţară afirmă că cauzele care au stat la baza acestei fraude sau posibilităţii comiterii acestei fraude în cele trei bănci încă mai sînt prezente în ţară.

Alex Kremer este de părere că sarcina principală a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) la momentul de faţă este de a "determina cine sînt acei proprietari finali", pentru a putea evita în continuare şi a putea ţine sub control creditarea persoanelor afiliate.

Vorbind despre garanţia statului, obţinută de BNM la acordarea sumei de 14,2 mlrd. de lei celor trei bănci implicate în fraudă, Kremer a spus că contribuabilii din Republica Moldova vor trebui să achite aceşti bani o perioadă destul de lungi.

"Inclusiv copiii care abia acum s-au născut, când vor ajunge la 20 de ani, să fie şi ei contribuabili, vor trebui şi ei să continue să achite această datorie. Şi aceasta reprezintă o povară pe umerii bugetului şi a cetaţenilor Republicii Moldova pe mulţi ani înainte", a spus directorul de ţară al BM pentru Moldova, Alex Kremer.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?