Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Năstase: Dodon nu poate fi candidatul unic al opoziției la prezidențiale

3 iun. 2016,, 11:18   Politică
9536 15

Năstase: Dodon nu poate fi candidatul unic al opoziției la prezidențiale
Foto : jurnal.md

Partidul „Platforma DA” optează pentru un candidat unic al opoziției la alegerile prezidențiale, care să fie agreat atît de electoratul de dreapta, cît și de cel de stînga.


Declarația aparține liderului formațiunii, Andrei Năstase, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, informează NOI.md.

Întrebat dacă socialistul Igor Dodon corespunde acestui profil, Năstase a răspuns negativ. Potrivit lui, opoziția trebuie consolidată în jurul unei personalități care să se bucure de sprijinul larg al populației, în ciuda simpatiilor politice.

„Nu cred că este posibil ca Igor Dodon să fie susținut la nivelul întregii societăți. Noi avem nevoie să consolidăm întreaga opoziție antioligarhică, împotriva celor care astăzi au capturat puterea, au uzurpat puterea în stat. Și atunci, dacă încercăm să consolidăm această opoziție, trebuie să înțelegem că acel candidat unic trebuie să fie agreat de toate părțile, și de către ruși, și de către români, de cei care vor în Uniunea Vamală și în cea Europeană. Trebuie să găsim pe cineva ca va fi un candidat pro-Moldova întîi de toate, care vrea reforme, investigarea furtului miliardului și nu în ultimul rînd să apropie țara de alegerile parlamentare anticipate”, a explicat Andrei Năstase.

Activistul a mai precizat că un asemenea candidat încă nu a fost identificat, dar s-a arătat convins că acest lucru este posibil. Andrei Năstase a subliniat că nu insistă asupra candidaturii sale la funcția de șef al statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?