Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Reacția Bucureștiului la amenințările lui Putin

28 mai. 2016,, 21:00   Externe
10902 40
Reacția Bucureștiului la amenințările lui Putin
Foto: omg.md

Ministerul român de Externe reacționează în termeni fermi la declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin, care a amenințat vineri că România ar putea fi în vizorul rachetelor ruse ca urmare a găzduirii scutului antirachetă, scrie Calea europeană.ro


Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă surprinderea cu privire la poziţia exprimată în 27 mai 2016, la Atena, de preşedintele Federaţiei Ruse cu privire la sistemul de apărare antirachetă din România", informează un comunicat MAE.

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri seară la Atena, după o întrevedere bilaterală cu premierul Alexis Tsipras, Vladimir Putin a declarat că România s-ar "putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti" pentru că găzduiește "elemente ale scutului american antirachetă".

"Această pozitie relevă o ignorare a situaţiei reale pe care atît România, cît şi Aliaţii săi au explicat-o în repetate rînduri în ceea ce priveşte caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă. Ar putea fi, totodată, interpretată ca o ameninţare la adresa securităţii regionale. Reamintim şi cu această ocazie că prevederile Acordului bilateral dintre România şi SUA în domeniul apărării antirachetă reglementează cu stricteţe caracterul defensiv al sistemului de la Deveselu şi conformitatea acestuia cu prevederile Cartei ONU. MAE reiterează că acest sistem nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse sau a altui stat", mai precizează Ministerul român al Afacerilor Externe.

"Distorsionarea repetată a acestor realităţi nu face decît să menţină o atmosferă tensionată, în contradicţie cu spiritul de deschidere manifestat de România şi Aliaţii săi pe tema apărării antirachetă. În plus, este surprinzătoare plasarea acestui subiect în cadrul regional de securitate, în condiţiile în care, sînt binecunoscute cauzele evoluţiilor preocupante din ultimii ani în materie de securitate regională", încheie comunicatul oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?