Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

1 Iunie a fost declarată zi liberă

27 mai. 2016,, 13:28   Societate
5424 0

1 Iunie a fost declarată zi liberă
Foto: ziarulceahlaul.ro

Ziua internațională a ocrotirii copilului a fost declarată oficial zi liberă în Republica Moldova. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost adoptat la ședința de astăzi a Legislativului și ar putea intra în vigoare începînd cu anul curent, informează NOI.md.


Propunerea a fost înaintată de deputata liberală Alina Zotea și susținută de majoritatea parlamentară.

„Părinții din Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor. Este responsabilitatea noastră să le dăm această posibilitate. Este important ca să le fie alături de copii în special cei care se pregătesc pentru evenimentele de la grădinițe și școli. Reintegrarea familiei este un moment cheie. propunem ca 1 iunie fă fie liberă pentru toți cetățenii”, a menționat Alina Zotea.

„Este o temă atît de delicată. Cei care au copii și nepoți cum să nu voteze. Pe de altă parte, o țară atît de bogată ca Moldova nu poate să-și permită încă cîteva zile de sărbătoare în plus”, a ironizat președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Sînteți bunic, cu siguranță o să vă bucurați de această zi”, a spus în replică Alina Zotea.

”Poate ar fi mai bine totuși să declarăm ziua de 15 mai zi liberă, atunci cînd se sărbătorește Ziua familiei”, a remarcat deputatul PLDM Valeriu Ghilețchi.

Deocamdată nu este clar cînd va intra în vigoare decizia de astăzi a Parlamentului, întrucît modificările necesare în legislație urmează a fi efectuate de Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?