X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

A apărut primul candidat la postul de procuror general?

27 mai. 2016,, 11:53   Societate
2688 0
Определился первый кандидат на пост генпрокурора?
Foto: 1news.md
Viorel Morari, ales cu o lună în urmă în funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie (PA), nu exclude faptul că el îşi va înainta candidatura la postul de procuror general.

Acest fapt Morari l-a comunicat jurnaliştilor în culoarele Palatului Feroviarilor, unde astăzi, 27 mai, are loc Adunarea generală a procurorilor, notează NOI.md.

Şeful Procuraturii Anticorupţie a menţionat că, deocamdată, nu a luat decizia definitivă în legătură cu propunerea candidaturii sale la postul de procuror general. „Pînă la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror general mai este timp. În plus, eu nu demult am cîştigat un concurs pentru ocuparea funcţiei (şef al PA – n.red). Eu am anumite angajamente în această funcţie. Nu sînt însă excluse alte variante. Fiecare soldat vrea să devină general”, citează unimedia.info spusele lui Morari.

Funcţia de procuror general a rămas vacantă după ce la 26 februarie Corneliu Gurin şi-a dat demisia. El şi-a argumentat plecarea prin faptul că de la 1 august intră în vigoare noua lege privind procuratura, care prevede modificări în activitatea structurii. În particular, procurorul general acum va fi numit pe termenul de şapte ani în loc de cinci ca în trecut. Modificările solicită realegerea conducerii Procuraturii Generale.

Viorel Morari conduce Procuratura Anticorupţie din 22 aprilie. Mandatul şefului PA este în vigoare timp de cinci ani. El a fost ales de Consiliul Superior al Procuraturii în urma unui concurs public.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?