Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Filip: FMI așteaptă de la noi soluții concrete pînă la 31 iulie

25 mai. 2016,, 18:54   Economie
3013 4
Филип: МВФ ждёт от нас конкретных решений до 31 июля
Foto: sputnik.md

Premierul Pavel Filip le-a solicitat membrilor Guvernului să fie mai activi în realizarea reformelor necesare pentru semnarea acordului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), informează NOI.md.


În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri din 25 mai, Pavel Filip a relatat despre întrevederea pe care a avut-o cu reprezentanții FMI, care au sosit la Chișinău pe 23 mai și se vor afla în Moldova pînă la sfîrșitul săptămînii curente. Premierul a menționat că de la ultima vizită a misiunii FMI, în luna februarie curent, au avut loc mai multe schimbări pozitive, însă „membrii Guvernului trebuie să se implice mai activ în procesul de realizare a reformelor”.

Pavel Filip a spus că pentru semnarea acordului cu FMI este nevoie de acțiuni mai coordonate în trei direcții de bază. „Prioritățile noastre rămîn reforma sistemului financiar-bancar, reforma justiției și implementarea strategiei generale de combatere a corupției. Totodată, trebuie să asigurăm condiții pentru cerearea unui mediu de afaceri competitiv și atractiv. În acest context este necesar de accelerat îndeplinirea condițiilor stipulate în Foaia de parcurs, de dorit pînă la 31 iulie”, a menționat șeful Executivului.

În cadrul vizitei în Moldova reprezentanții FMI s-au întîlnit cu prim-ministrul Pavel Filip, urmînd să mai aibă întrevederi cu conducerea Băncii Naționale a Moldovei, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Ministerului Finanțelor și unele bănci comerciale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?